Projecten

Meerdere malen per jaar steekt HORNBACHhelpt de handen uit de mouwen voor een ander. Uiteraard helpen we al onze maatschappelijke projecten keer op keer met liefde en plezier in de winkel, maar sommige maatschappelijke projecten hebben ook buiten de winkel wat hulp nodig. Dat kan zijn op het gebied van advies, maar ook op het gebied van materiaal en mankracht. En dus kiezen wij uit onze 120.000 artikelen de benodigde producten, laden we de beste adviseurs en meest enthousiaste vrijwilligers in, tanken we onze bus vol en gaan we met HORNBACHhelpt het land in. Zie hier een selectie van enkele maatschappelijke projecten die we al hebben mogen helpen…

Gerealiseerde projecten 2021

Nieuw paviljoen voor Volkstuinvereniging Ut Mooshöfke van Lindenheuvel

Geleen, 31 mei 2020 - Zo divers als de Geleense woonwijk Lindenheuvel is, zijn ook de tuinen van Volkstuinvereniging Ut Mooshöfke van Lindenheuvel in Geleen. Bewoners met uiteenlopende culturele achtergronden telen er hun favoriete groente. “Maar de doelen van de vereniging reiken verder dan lekker eten. Ut Mooshöfke is een plek waar wijkgenoten kennis uitwisselen en elkaar echt leren kennen, wat de sociale cohesie in de wijk versterkt”, legt Bob Rohenköhl, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt uit. “Belangrijk want daarmee zorg je voor solidariteit en creëer je een fijne leefomgeving waarin iedereen meetelt en niemand zich buitengesloten voelt. We zijn blij dat wij daaraan hebben kunnen bijdragen met de bouw van dit nieuwe paviljoen.”

“We zijn ontzettend blij met het resultaat”, laat Henny Korink van Volkstuinvereniging Ut Mooshöfke van Lindenheuvel weten. “Dit paviljoen stond hoog op ons wensenlijstje, maar als vereniging met beperkte inkomsten hebben we niet altijd geld om zo’n extraatje te realiseren. We gaan het paviljoen met name gebruiken voor samenkomsten en kennisuitwisseling. Want het is superinteressant wat hier allemaal geteeld wordt; groentesoorten die je in de supermarkt niet tegenkomt. De passie die mensen hebben voor tuinieren en kennis van hun favoriete groente verbindt. En daar doen we het voor, bij Ut Mooshöfke willen we saamhorigheid tussen verschillende culturen bevorderen. Daar draagt dit paviljoen dan ook aan bij. Ontzettend bedankt HORNBACHhelpt!”

Nieuwe basis voor Leger des Heils op Volkstuinvereniging Jan Vroegop

Zaandam, 2 juni 2020 - Als je om wat voor reden dan ook dak- of thuisloos wordt, kan het leven behoorlijk zwaar zijn. Gelukkig is er het Leger des Heils, want niemand verdient het om op straat te slapen. Naast een dak boven het hoofd, zet het Leger des Heils zich in om iedereen een waardige plek in de samenleving te geven, waarbij talenten worden benut en mensen weer structuur in hun leven krijgen. Het dagbestedingsproject bij Volkstuinvereniging Jan Vroegop in Zaandam is dan ook ontzettend belangrijk. Stichting HORNBACHhelpt knapte er het terrein op en plaatse een nieuwe blokhut met keukenblok en koelkast en een nieuwe set picknickbanken. Zo kan men hier naar hartenlust werken in de moestuin, een belangrijke voedingsbron voor alle cliënten van het Leger des Heils.

“We zijn ontzettend blij met het resultaat”, laat James van het Leger des Heils afdeling Zaandam weten. “Deze blokhut met voorzieningen stond bovenaan ons wensenlijstje, maar als organisatie met beperkte inkomsten is dat lastig te realiseren. De hulp van Stichting HORNBACHhelpt betekent veel voor ons. We verbouwen hier groenten als aardappels, bonen, spinazie, koolsoorten en mais. ’s Avonds koken we daar maaltijden van. Het werk in de moestuin is bovenal een belangrijke sociale en structurele factor in het leven van onze kwetsbare cliënten. Nu kunnen zij dit werk naar behoren uitvoeren. En dat verdienen ze; een betekenisvolle plek in onze samenleving en een veilige werkplek. We gaan er goed gebruik van maken!”

Nieuwe buitenspeelruimte voor Kinderopvang De Sleutel


Helmond, 23 juli 2021 - Zorgeloos buitenspelen, dat gun je elk kind dat naar de opvang gaat. Maar bij kinder- en buitenschoolse opvang De Sleutel in Helmond was buitenspelen allesbehalve vanzelfsprekend. Door droge zomers veranderde de tuin de afgelopen jaren in een dorre woestijn en speelelementen ontbraken. Stichting HORNBACHhelpt schoot daarom te hulp en transformeerde de tuin tot speelparadijs. Compleet met glijbaan, zandbak, moestuintjes en dankzij E Hoveniers een schitterend stuk bestrating waar de kinderen naar hartenlust kunnen fietsen.

Jenny Groenendijk, pedagogisch medewerker bij Kinderopvang De Sleutel, is blij met het resultaat: “Onze opvang is laagdrempelig en staat in een wijk waar mensen het niet breed hebben. De ouders werken keihard voor hun geld. Hun kinderen verdienen dan ook een opvang waar ze naar hartenlust kunnen buitenspelen. Van tikkertje tot verstoppertje, klimmen en klauteren; het is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en bovendien heel gezond. Zelf hadden we er de middelen en mankracht niet voor de tuin zo’n metamorfose te geven. Dankzij HORNBACHhelpt kunnen we de kinderen nu die fijne, stimulerende omgeving bieden die ze verdienen!”

Extra relax- en speelplek voor kinderen Gezinshuis Grip

Bleiswijk 23 september 2021 – In het centrum van Bleiswijk vind je Gezinshuis Grip. Binnen hun eigen gezin bieden Joeri en Sophie hier opvang aan kinderen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen. Petra Hesseling, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt laat weten: “Joeri en Sophie doen ontzettend waardevol werk. Ze geven kinderen een liefdevol thuis. Maar in de jeugdhulp is weinig geld voor extraatjes, daarom schoten wij te hulp en hebben we een tuinpaviljoen gebouwd. Zo hebben de kids extra ruimte om buiten een spelletje te doen of even te relaxen, ook als het eens wat minder mooi weer is.”

Joeri Greeve van Gezinshuis Grip. “Op dit moment wonen er drie kinderen bij ons gezin. Na jarenlang in de jeugdhulp te hebben gewerkt, is dit een manier die bij ons past: kleinschalige en persoonlijke zorg bieden. We maken van een huis een thuis en dat is wat deze kinderen vaak gemist hebben. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt kunnen de kinderen nu elke dag heerlijk buiten spelen of zich even terugtrekken om te relaxen. We zijn ontzettend blij met deze fijne tuin en de kinderen helemaal. Bedankt HORNBACHhelpt!”

Botanische Tuin Kerkrade krijgt nieuwe ontspanningsplek

Kerkrade, 18 oktober 2021 – Ontspannen bij het geluid van de vogels en de geur van bloemen. De Botanische Tuin in Kerkrade wil die ervaring graag met iedereen delen: ook met ouderen en mensen met een handicap. Maar er ontbrak een plek waar je tijdens je wandeling door de tuin even kunt uitrusten. Stichting HORNBACHhelpt kwam daarom in actie. Afgelopen vrijdag bouwden zij een sfeervol tuinpaviljoen met overkapping, samen met vrijwilligers van de Botanische Tuin.

Voorzitter van de Botanische Tuin, Paul Baur, is ontzettend blij met de hulp van Stichting HORNBACHhelpt: “Dankzij deze actie krijgt de tuin haar ontspanningsfunctie terug. Het paviljoen ziet er fantastisch uit. Mensen kunnen onder de overkapping plaatsnemen op een van de tuinbanken, zodat ze even rust hebben en de tuin goed in zich op kunnen nemen. Zeker voor ouderen en mensen met een handicap is dit een uitkomst. Zo genieten ze veel meer van hun bezoek aan de tuin. Het is een sfeervolle plek geworden, waar je mooi zicht hebt op het prachtige groen en ook nog kunt schuilen voor de regen. ”