De stichting HORNBACHHelpt zet zich in voor bouw-, renovatie- en tuingerelateerde projecten die echt een verschil maken in de samenleving. Wij doen dit op een manier die bij ons past of het nu gaat om het opknappen van een kinderboerderij of het transformeren van een tuin bij een woonzorgcentrum, wij bieden advies, materialen en vrijwilligers om samen concreet en structureel bij te dragen. Elk project is een prachtige inspanning die daadwerkelijk iets betekent voor de mensen die wij helpen.

Stichting HORNBACHhelpt ondersteunt goede doelen en maatschappelijke projecten. Het streven is om ieder kwartaal per vestiging een lokaal project te kiezen, en elk halfjaar omarmt HORNBACHhelpt een nationaal project dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. 

HORNBACHhelpt ondersteunt lokale en nationale initiatieven door onze handen uit de mouwen te steken. Wanneer het een maatschappelijk initiatief is, bouwen we daadwerkelijk samen aan een betere maatschappij. Een HORNBACHhelpt-project komt tot uitvoer in de ondersteuning van vrijwilligers en producten. We willen dus echt met onze blote handen betekenisvolle projecten omzetten.
 


* meer dan 100 projecten.     * Ruim 550 collega’s werkte mee.    * 6.000 vrijwilligersuren.     * Duizenden mensen blij gemaakt.

 

Bij de Jan Campert Scouting in Maarssen krijgen 150 leden – jongeren tussen de 5 en 18 jaar oud - een leuk en leerzaam programma aangeboden. Dit draagt enorm bij aan de vorming van hun persoonlijkheid. Onder leiding van 25 vrijwillige stafleden, leren de scouts verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Het clubgebouw en alle materialen die de scouting gebruikt voor hun activiteiten, worden goed onderhouden. Vanwege beperkte financiele mogelijkheden worden dingen pas vervangen als het echt nodig. De scouting is namelijk afhankelijk van subsidies en donaties. Geld voor extra onderhoud is er dan ook niet. Toch had het clubgebouw dat extra onderhoud hard nodig. 


 

Op 6 april schoten zes handige vrijwilligers van HORNBACHhelpt te hulp. Met een bus vol materialen en goede zin, reden ze in de ochtend naar de Jan Campert Scouting. Het clubgebouw werd flink onder handen genomen. Het dak werd gerepareerd, in de toiletruimte werd de wasbak vervangen en er werd een nieuwe spiegel geplaatst. En dankzij twee op maat gemaakte kastenwanden, kunnen de scoutingmaterialen weer netjes worden opgeborgen. Toen aan het eind van de dag het project af was, konden de stafleden én de scouts hun geluk niet op. Zonder de hulp van HORNBACHhelpt, was het opknappen van het clubgebouw niet mogelijk geweest.