Kinderen bouwen insectenhotels tijdens Jeugdland

https://www.hetkontakt.nl/regio/klaroen/Algemeen/207874/kinderen-bouwen-insectenhotels-tijdens-jeugdlandALBLASSERDAM • Stichting Hornbach helpt neemt vier dagen lang tijdens Jeugdland in Alblasserdam een activiteit voor zijn rekening: insectenhotels timmeren. Een heerlijke buitenactiviteit voor de kinderen en een zorg minder voor de vrijwilligers.

30-09-2019

Lees meer

Langdurig zieke kinderen krijgen tuin op school

Een wens is in vervulling gegaan voor leerlingen van Openluchtschool De Recon in Rotterdam, een school voor langdurig zieke kinderen. Zaterdag gingen vrijwilligers aan de slag op het schoolplein.

22-06-2019

Lees meer

Moestuin voor opvanghuis voor prostituees

Het overweeghuis in Groningen, een opvanghuis voor prostituees, heeft vandaag een moestuin gekregen. Deze tuin werd aangelegd door vrijwilligers van het overweeghuis en Stichting HORNBACHhelpt.

19-06-2019

Lees meer

Tuinierplezier voor kinderen Ipse de Bruggen dankzij HORNBACHhelpt

Nootdorp, 5 juni 2019 – Gehandicaptenzorginstelling Ipse de Bruggen wilde de tuin van haar begeleid wonen-terrein in Nootdorp meer sfeer geven. De tuin bij het gebouw waar de kinderen met autisme wonen, zag er nogal sfeer- en kleurloos uit. Geen tuin die past bij een ruimte waar veel kinderen wonen. Op woensdag 5 juni bracht stichting HORNBACHhelpt daar verandering in. Het resultaat? Een vrolijke tuin met bloemen, planten en bakken waarin de kinderen zelf plantjes mogen poten.

07-06-2019

Lees meer

Harde kernsupporters FC Utrecht in actie voor Utrechtse daklozen

Supporters van FC Utrecht gebruiken de zomerstop om gezamenlijk met de club en sponsor Hornbach de Bunnikside een flinke opknapbeurt te geven. Daarmee doen de fans tegelijkertijd iets terug voor Stadsteam Herstel, dat daklozen in Utrecht helpt en ondersteunt.

05-06-2019

Lees meer

Bewoners De Rank genieten van tuin

In Zwijndrecht is onlangs het gerenoveerde schoolgebouw De Rank aan de Lindenlaan opgeleverd. Het is getransformeerd tot woonhuis voor jongeren met een beperking. Dankzij de hulp van Stichting HORNBACHhelpt kunnen ze ook genieten van de tuin bij het complex.

01-05-2019

Lees meer

Konijnenwalhalla in Park de Stadshoeve dankzij HORNBACHhelpt!

Zwolle, 27 maart 2019 – Park de Stadshoeve krijgt er een uniek bouwwerk bij. Vandaag en morgen, 27 en 28 maart, wordt er in het Zwolse stadspark volop gebouwd. Stichting HORNBACHhelpt! werkt dan met een team vrijwilligers aan een konijnorama. Een prachtige woonplek voor konijnen en cavia’s en een heerlijke speelplek voor kinderen. Zo maakt Stichting HORNBACHhelpt! Park de Stadshoeve nóg mooier en vrolijker.

27-03-2019

Lees meer

Speeltuin Welten in Heerlen krijgt nieuwe blokhut

Speeltuin Welten is al generaties lang dé speeltuin waar kinderen uit de buurt naar hartenlust en onder toezicht kunnen spelen. De geliefde speelplek draait grotendeels op vrijwilligers. Het centrale gebouw, waar ouders iets te eten of drinken kunnen kopen, was behoorlijk vervallen. De speeltuin zelf had geen middelen om dit op te knappen of te vervangen, laat staan genoeg mensen om deze klus te klaren. Daarom kwam Stichting HORNBACHhelpt! in actie.

14-03-2019

Lees meer

Nieuwe keuken voor voetbalvereniging DCG in Amsterdam

Voetbalvereniging DCG in Amsterdam, opgericht in 1920, draait op inzet van vrijwilligers. Veel van de leden betalen contributie met steun van de gemeente. Extraatjes zijn er niet aan de orde en budget voor de hoognodige verbouwing van de kantine was er niet. HORNBACHhelpt schoot te hulp en knapte de keuken, het hart van de vereniging, op. Want sporten is meer dan bewegen.

14-02-2019

Lees meer

DCG verrast door actie HornbachHelpt

DCG verrast door actie HornbachHelpt - Amsterdam DCG verrast door actie HornbachHelpt - Amsterdam

NIEUW-WEST Enkele jaren geleden heeft de van oorsprong Duitse bouwmarktketen Hornbach de Stichting HORNBACHhelpt opgericht. Vrijwilligers van deze stichting hebben onlangs de keuken van voetbalvereniging DCG opgeknapt.

Rksv DCG (Door Combinatie Groot) is met ruim 900 leden een van de grootste voetbalclubs in Amsterdam. De fusieclub werd opgericht op 11 september 1945 toen D.O.S.S., Constantius en Gezellen Vier samengingen. Sinds 1963 is de club gevestigd op Sportpark Ookmeer.

17-12-2018

Lees meer

Moeder Els verrast zoon en kleinzoon met een kerstboom

Moeder Els verrast zoon en kleinzoon met een kerstboom - Omroep West

Patrick heeft een moeilijke tijd achter de rug. Hij is herstellende van een hernia, raakte zijn baan als glazenwasser kwijt en heeft sinds kort de volledige zorg voor zoontje Dani op zich genomen. 'Het is niet makkelijk als je heel slecht ter been bent. Ik kon niet eens de trap af of een doos eieren pakken uit de koelkast, zoveel pijn heb ik. Nu is mijn contract niet verlengd bij het bedrijf', vertelt een aangedane Patrick.

17-12-2018

Lees meer

HORNBACHhelpt vervult wens woonzorgcentrum Molenstaete

Breda, 7 december 2018 – Vandaag, op Nationale Vrijwilligersdag, gingen de handen letterlijk uit de mouwen bij woonzorgcentrum Molenstaete. Met een team vrijwilligers en de benodigde materialen zette Stichting HORNBACHhelpt de puntjes op de i in de belevingstuin voor bewoners met dementie.

07-12-2018

Lees meer