Met stichting HORNBACHhelpt doen we dit op een manier die bij ons past. Structureel. Concreet. Met zijn allen. Wij leveren advies, materialen én vrijwilligers aan bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde projecten die van toegevoegde waarde zijn voor de samenleving. Van het opknappen van een kinderboerderij tot een tuinmetamorfose bij een woonzorgcentrum. Stuk voor stuk prachtprojecten waar mensen écht iets aan hebben.

 

 

Stichting HORNBACHhelpt ondersteunt goede doelen en maatschappelijke projecten. Het streven is om ieder kwartaal per vestiging een lokaal project te kiezen, en elk halfjaar omarmt HORNBACHhelpt een nationaal project dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. 

HORNBACHhelpt ondersteunt lokale en nationale initiatieven door onze handen uit de mouwen te steken. Wanneer het een maatschappelijk initiatief is, bouwen we daadwerkelijk samen aan een betere maatschappij. Een HORNBACHhelpt-project komt tot uitvoer in de ondersteuning van vrijwilligers en producten. We willen dus echt met onze blote handen betekenisvolle projecten omzetten.
 


* meer dan 100 projecten.     * Ruim 550 collega’s werkte mee.    * 6.000 vrijwilligersuren.     * Duizenden mensen blij gemaakt.

 

“Voor onze bewoners is het belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan”, zegt Nelleke Stuiver. Zij is verzorgende bij de Zorgcirkel Jonkerhof; een kleinschalige woonvorm in de Noord-Hollandse regio Noord-Kennemerland en Zaanstreek/Waterland. Er wonen 16 bewoners die een vorm van dementie hebben. “Hun leefruimte binnen is beperkt. Buiten ervaren ze de wereld om hen heen en zien ze hoe mooi die kan zijn. Daar leven ze van op.” De tuin van de woonzorglocatie was echter niet gezellig ingericht. Daarnaast kon ook de bestrating van het naastgelegen dierenverblijf wat aandacht gebruiken. De bewoners vinden het leuk om de geitjes te voeren, maar de bestrating van het dierenverblijf lag er hobbelig bij en zorgde voor struikelgevaar. Helaas was er geen budget en mankracht om dit buitenproject aan te pakken. 


 

Op 4 mei kreeg Jonkerhof hulp van zes sterke HORNBACHhelpt-vrijwilligers. Het was een zwaar project, waarbij veel gesjouwd moest worden met stenen en zand. Aan het eind van de dag lag de bestrating van het dierenverblijf er als een biljartlaken zo strak bij. Ook werd een nieuwe bank geplaatst met parasols erbij, zodat de bewoners beschermd tegen het felle zonlicht lekker buiten kunnen zitten. En met een paar nieuwe hoge plantenbakken ziet het er heel gezellig uit. Nelleke: “We zijn dolblij en dankbaar. De bewoners genieten volop van het buitenzijn en dat heeft veel positieve impact op hun kwaliteit van leven. Dat was nooit gelukt zonder HORNBACHhelpt.”