Met stichting HORNBACHhelpt doen we dit op een manier die bij ons past. Structureel. Concreet. Met zijn allen. Wij leveren advies, materialen én vrijwilligers aan bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde projecten die van toegevoegde waarde zijn voor de samenleving. Van het opknappen van een kinderboerderij tot een tuinmetamorfose bij een woonzorgcentrum. Stuk voor stuk prachtprojecten waar mensen écht iets aan hebben.

 

 

Stichting HORNBACHhelpt ondersteunt goede doelen en maatschappelijke projecten. Het streven is om ieder kwartaal per vestiging een lokaal project te kiezen, en elk halfjaar omarmt HORNBACHhelpt een nationaal project dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. 

HORNBACHhelpt ondersteunt lokale en nationale initiatieven door onze handen uit de mouwen te steken. Wanneer het een maatschappelijk initiatief is, bouwen we daadwerkelijk samen aan een betere maatschappij. Een HORNBACHhelpt-project komt tot uitvoer in de ondersteuning van vrijwilligers en producten. We willen dus echt met onze blote handen betekenisvolle projecten omzetten.
 


* meer dan 100 projecten.     * Ruim 550 collega’s werkte mee.    * 6.000 vrijwilligersuren.     * Duizenden mensen blij gemaakt.

 

Dagcentrum Bizzi in Nootdorp is al 20 jaar een fijne plek voor volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het dagcentrum is één van de locaties van Stichting Ipse de Bruggen waar cliënten in hun eigen tempo mee kunnen doen aan activiteiten. Begeleidster Jacqueline de Jong vond het 20-jarige bestaan van Bizzi een mooi moment om iets bijzonders te doen. Haar idee was om de tuin flink onder handen te nemen. “Ons buitenterrein was een onoverzichtelijk chaos geworden. Ik wist dat onze stichting hier onvoldoende geld had om het op te knappen. Ik besloot HORNBACHhelpt om hulp te vragen en die hulp kregen we. Toen ik dat goede nieuws vertelde aan collega’s en cliënten, stond iedereen te stuiteren van geluk.”


 

Op 5 juni ging een team van HORNBACHhelpt bij Bizzi aan de slag met de bouw van een stellage voor een nestschommel; een enorme schommel waar cliënten heerlijk in kunnen liggen. Van steigerhout werd een ruime hoekbank in elkaar gezet en met plantenbakken brachten de vrijwilligers de natuur en gezelligheid in de tuin. Na flink doorwerken, was het project in één dag geklaard, mede dankzij de hulp van cliënten en begeleiders. Jacqueline kijkt voldaan en dankbaar terug op het project. “Zonder HORNBACHhelpt hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Een mooier cadeau voor ons 20-jarige bestaan hadden we ons niet kunnen wensen.”