De komende tijd krijgt de Bunnikside een flinke metamorfose. Niet alleen heeft de korte zijde aan de oostkant van het stadion met ingang van seizoen 2019-2020 een speciaal stavak, de fans willen de tribune ook volledig rood verven. Daarvoor verwachten ze duizend liter rode verf nodig te hebben, die aan de harde kern ter beschikking is gesteld door Hornbach. Maar wel op voorwaarde dat er een maatschappelijke tegenprestatie wordt gedaan door de trouwe supporters van de club.

Sheltersuits
Om die maatschappelijke tegenprestatie te kunnen bekostigen wordt gezocht naar donateurs die zich voor 5 euro per geschonken liter verf aan de actie willen verbinden. Van de uiteindelijke opbrengst worden dan zogenoemde sheltersuits aangeschaft voor Utrechters die noodgedwongen, of er zelf voor kiezen, op straat te leven. Zo’n sheltersuit is een water- en winddichte jas die kan worden getransformeerd tot slaapzak.

In samenspraak met een delegatie van FC Utrecht-supporters is ervoor gekozen de handen ineen te slaan met Stadsteam Herstel. De fans kozen voor dit doel omdat zij zelf, of mensen in hun directe omgeving, hebben ervaren dat dakloos zijn in onze stad echt een probleem is. “Sheltersuits zijn voor deze groep daklozen zéér gewenst”, vertelt Lotte Wienen van Stadsteam Herstel op de website van FC Utrecht. “Dat FC Utrecht, de supporters van FC Utrecht en Hornbach zich vanuit het hart inzetten voor het inzamelen van geld voor deze aanschaf, betekent de wereld voor ons én de mensen die hiermee droog en warm buiten kunnen zijn.”

(bron: www.duic.nl/sport/harde-kernsupporters-fc-utrecht-actie-voor-utrechtse-daklozen)