In 1966 organiseerde Stichting Jeugdland haar eerste activiteitenweek, met name voor arme kinderen die niet op vakantie konden. Ook nu nog is Jeugdland dankzij lage entreegelden toegankelijk voor álle kinderen van 6 tot 12 jaar. Alle activiteiten tijdens deze vakantieweek worden uitgevoerd en begeleid door vrijwilligers. Het hele jaar is het bestuur bezig met de voorbereidingen, op zoek naar activiteiten voor de kinderen. Stichting Hornbach helpt bood aan om een workshop ‘insectenhotel bouwen’ te geven. Inclusief materialen én begeleiding. Die kans greep Stichting Jeugdland met beide handen aan.

Hotel voor thuis
Stichting Hornbach helpt zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten. Het geven van knutselworkshops tijdens Jeugdland past in deze doelstelling. De Hornbach helpt-vrijwilligers hebben de onderdelen al op maat gezaagd en helpen kinderen vanaf vandaag om hier insectenhotels van te maken.

Johan de Jong, vrijwilliger bij Hornbach helpt: “Alle dagen zijn we hier ’s ochtends en ’s middags, per keer kunnen 15 à 20 kinderen meedoen. Wij leren ze hoe je een insectenhotel timmert. De hotels hebben vakjes, waar ze wilgentenen, hooi, stro of dennenappels in kunnen doen. Gaasje ervoor, haakje eraan en klaar! Zo kunnen ze thuis laten zien wat ze hebben gemaakt en insectensoorten ontdekken. Wij doen graag mee, want Stichting Jeugdland doet belangrijk werk. Hoe meer kinderen de kans krijgen om deze vakantieweek te beleven, hoe beter!”

Blij met vrijwilligers
Dimphi van Amen, vrijwilliger Stichting Jeugdland: “De grote uitdaging bij Jeugdland is het vinden van genoeg vrijwilligers. Daarom zijn we enorm blij dat Hornbach helpt niet alleen materialen inzet, maar ook mensen! We doen het echt samen: zij geven een workshop die perfect past binnen onze doelstelling: de kinderen zijn met hun handen bezig en ook nog eens met de natuur. De Hornbach helpt-vrijwilligers helpen de kinderen met veel geduld en enthousiasme. Het insectenhotel is een blijvende herinnering aan Jeugdland waar ze thuis insectensoorten mee kunnen ontdekken. Een waardevol onderdeel waar fun en educatie elkaar versterken in een onvergetelijke vakantieweek!”

Stichting Hornbach helpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over Stichting Hornbach helpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.

(Bron: https://www.hetkontakt.nl/regio/klaroen/Algemeen/207874/kinderen-bouwen-insectenhotels-tijdens-jeugdland)