Ipse de Bruggen biedt huisvesting en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in heel

Zuid-Holland. De zorginstelling ondersteunt dagelijks zo’n vijfduizend cliënten, onder andere met begeleid wonen. Op het terrein van Ipse de Bruggen in Nootdorp wonen onder andere kinderen met een beperking samen in een gebouw, waar ze ook allemaal een eigen kamer hebben. De tuin was toe aan een opfrisbeurt. Daarom werd stichting HORNBACHhelpt ingeschakeld. Deze stichting zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten.

Metamorfose
De tuin bij de kinderwoongroep heeft een ware metamorfose gekregen. Bij de entree is een vrolijke plantenbak geplaatst. Ook zijn er drie bakken gekomen waarin de kinderen zelf plantjes kunnen poten. Er is een picknicktafel bijgekomen en er is voor de jongste kinderen een zandbak geplaatst. En overal is er met kleine details gezorgd voor meer sfeer en kleur in de tuin.

Mooie zomer
Vrijwilligers van Ipse de Bruggen en vrijwilligers van stichting HORNBACHhelpt, vestiging Den Haag, hebben samen de tuin opgeknapt. Toen de kinderen uit school kwamen, waren de vrijwilligers klaar en hoefden zij alleen nog de planten water te geven. Danielle Brouwer, hulpverlener bij Ipse de Bruggen, vertelt: “Wat hadden we dit ontzettend hard nodig. Meer kleur en sfeer in deze tuin. Een tuin voor onze jonge bewoners. We hebben er een extra huiskamer bij gekregen, maar dan buiten. Wat een gezellige tuin! Hier kunnen we met zijn allen van de zon genieten, en van de bloemen en planten in de bakken. Zonder de inzet van de ruim 10 vrijwilligers vanuit deze mooi stichting was het ons niet gelukt om dit in een paar uur te realiseren. Het was een prachtige dag, en het is gelukkig de hele dag droog gebleven. We hebben met veel plezier samengewerkt. Het wordt een mooie zomer. Voor ons, maar vooral voor de kinderen zoveel mogelijk buiten te kunnen genieten!” Danielle Brouwer bedankt HORNBAChhelpt voor alle hulp.

Over Stichting HORNBACHhelpt!
Stichting HORNBACHhelpt! is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt! is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.