Inleiding

HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 17.000 medewerkers. In Nederland bestaat HORNBACH nu twintig jaar en telt het inmiddels zestien vestigingen. HORNBACH won in 2020 voor de vijftiende keer de Beste Winkelketen, en in 2021 voor de vierde keer in Beste Webshop, in de categorie Bouwmarkten. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt.


Dagelijks krijgt HORNBACH verzoeken tot ondersteuning van goede doelen/maatschappelijkeprojecten. HORNBACH is blij met haar positie in Nederland en neemt elk verzoek serieus, maar het is niet mogelijk op alle terreinen actief te zijn. Om beter te participeren in 2017, is de Stichting HORNBACHhelpt opgericht.
 

De Stichting HORNBACHhelpt heeft als doel samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dit gebeurt door maatschappelijke (niet-commerciële) projecten te ondersteunen met de inzet van mensen, materialen en middelen voor bouw- en tuin gerelateerde oplossingen.