Stichting HORNBACHhelpt

Beknopt beleidsplan (Versie 2018-02)

Inleiding

HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 17.000 medewerkers. In Nederland bestaat HORNBACH nu twintig jaar en telt het inmiddels dertien vestigingen. HORNBACH won in 2017 voor de twaalfde keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘BesteBouwmarkt van Nederland’. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt.

Dagelijks krijgt HORNBACH verzoeken tot ondersteuning van goede doelen/maatschappelijkeprojecten. HORNBACH is blij met haar positie in Nederland en neemt elk verzoek serieus, maar het is niet mogelijk op alle terreinen actief te zijn. Om beter te participeren in 2017, is de Stichting HORNBACHhelpt opgericht.

De Stichting HORNBACHhelpt heeft als doel samen te bouwen aan een mooie samenleving. Ditgebeurt door maatschappelijke (niet-commerciële) projecten te ondersteunen met de inzet vanmensen, materialen en middelen voor bouw- en tuin gerelateerde oplossingen.