DCG verrast door actie HornbachHelpt – Amsterdam DCG verrast door actie HornbachHelpt – Amsterdam

NIEUW-WEST Enkele jaren geleden heeft de van oorsprong Duitse bouwmarktketen Hornbach de Stichting HORNBACHhelpt opgericht. Vrijwilligers van deze stichting hebben onlangs de keuken van voetbalvereniging DCG opgeknapt.

Rksv DCG (Door Combinatie Groot) is met ruim 900 leden een van de grootste voetbalclubs in Amsterdam. De fusieclub werd opgericht op 11 september 1945 toen D.O.S.S., Constantius en Gezellen Vier samengingen. Sinds 1963 is de club gevestigd op Sportpark Ookmeer.
Met een team vrijwilligers en de benodigde materialen zorgde Stichting HORNBACHhelpttijdens de winterstop voor een compleet nieuwe keuken bij DCG. De oude keuken was na 20 jaar trouwe dienst aan vervanging toe.

‘De deuren sloten niet goed meer en het tegelwerk en de voegen waren steeds moeilijker schoon te krijgen’, zegt Dennis van Dongen, vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpt. ’Iets wat gezien de hygiëneregels wel prioriteit heeft.’

Behalve een nieuw keukenblok, werd ook het oude tegelwerk vervangen door kunststof beplating.

’Deze verbouwing is echt fantastisch’, zegt DCG-voorzitter Peter Gerekink. ’Voor ons als vereniging is het moeilijk budget vrij te maken voor een project als dit. Veel van onze leden betalen contributie met steun van de gemeente. De keuken is het hart van onze club.’

Gerekink is heel blij met de actie van de stichting. ’Zelf hadden we dit niet voor elkaar gekregen.’

Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen.

Op www.hornbach.nl staat meer informatie over de activiteiten van de stichting en op www.rksv-dcg.nl staat meer informatie over voetbalvereniging DCG.